Open Dag protestants christelijke basisscholen Rozenburg op woensdag 20 maart

Op woensdag 20 maart organiseren de twee protestants christelijke basisscholen in Rozenburg van VCO De Kring een open dag. Graag laten de scholen ouders en andere belangstellenden tussen 9.00 en 12.00 uur kennismaken met hun schoolconcept en de prettige leeromgeving, waar kinderen optimaal talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Iedereen is welkom!

PCBS De Regenboog
Op de onderbouwlocatie Perengaarde 1 en de bovenbouwlocatie Nachtegaallaan 25 kunt u de gehele ochtend lessen bezoeken, die gegeven worden in het kader van onze visie: We leren met elkaar, Voelen ons veilig in een fijne groep en Werken met plezier aan onze ontwikkeling. U kunt dit terugzien in de werkvormen, waarbij kinderen niet alleen samen (digitaal) leren, maar ook zich ontwikkelen in de omgang met elkaar. In de gemeenschappelijke ruimtes kunt u onze diverse werkmethoden inzien en de materialen bekijken waarmee onze Plus-kinderen (meer en hoogbegaafden) werken.

PCBS De Rank
Tijdens de open dag op De Rank kunt u van 09.00 tot 10.15 uur een presentatie en toelichting bijwonen van de interne Plusgroep (aanbod meer en hoogbegaafden). Om 09.30 uur kunt u zien op welke manier kinderen met elkaar leren samenwerken. Vanaf 10.30 uur kunt u aansluiten bij de bordsessies in de klas, een werkwijze waarbij onze leerlingen hun leerdoelen en acties bespreken. Vanaf 10.45 uur staat de digitale ontwikkeling op het programma en laten we u graag zien op welke manier Chromebooks worden ingezet in de klas. We sluiten om 11:15 uur af met een les Kanjertraining, waarin leerkrachten, ouders en kinderen leren op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Ook is de gehele ochtend onze gymleerkracht aanwezig voor het geven van gymles aan de kinderen die langskomen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij zien u graag op 20 maart!

Terug naar het nieuwsoverzicht