PCBS De Aanwas rent voor 'Het Vergeten Kind'

Woensdag 17 oktober organiseerde PCBS De Aanwas i.s.m. de Ouderraad een sponsorloop voor de ruim 200 leerlingen. De leerlingen gingen allemaal rondjes ‘hollen’ op het schoolplein en om de school. Met een bedrag per rondje of een vast bedrag lieten ze zich sponsoren door familie en vrienden.

Er was steeds één groep aan het rennen en een andere groep moedigde aan. Ook ouders, grootouders, broertjes en zusjes waren gekomen om aan te moedigen. “Voor het eerst doet mijn kind mee aan de sponsorloop. Ik merk dat zo’n happening heel wat is voor een kind. Fijn dat ze op zo’n leuke manier het gevoel van meedoen en inzet tonen voor een goed doel en de samenleving krijgt bijgebracht”, schreef een vader aan de school. 

Met deze sportieve ochtend hebben de leerlingen geld ingezameld voor de stichting ‘Het Vergeten Kind’ alsook voor een nieuwe geluidsinstallatie voor de school. “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen de betekenis van het burgerschap meekrijgen en dat we er voor elkaar moeten zijn. Naast de sponsorloop is de jaarlijkse schoenendoosactie tijdens de feestdagen hier ook een voorbeeld van”, zegt Anoek Misker, directeur van PCBS De Aanwas.

Meer over de sponsorloop kunt u lezen op de website van Groot Nissewaard.

Terug naar het nieuwsoverzicht